Velkommen til Hebei Nanfeng!

Layout af tilbehør til varme- og kølecykler til elbiler

Køling af kritiske layoutkomponenter

Figuren viser almindelige komponenter i køle- og varmecyklussystemet i rene elektriske køretøjer, såsom a.varmevekslere, b.firevejsventiler, c.elektriske vandpumperog d.PTC'er osv.

微信图片_20230323150552

Ren elbil skematisk diagramanalyse

Det elektriske køretøj tilhører designet af 2+2 dobbeltmotorer foran og bagpå.Der er 4 kredsløb i køle- og varmekredsløbet, motorkredsløbet, batterikredsløbet, klimakølekredsløbet og klimaanlæggets varmekreds.Det relaterede kredsløb er vist i figur 2, og funktionerne af relaterede systemkomponenter er vist i tabel 2.

微信图片_20230323172436

Blandt dem er kredsløb 1 det vigtigste kredsløb, som er ansvarligt for afkøling af motoren, elektrisk kontrol og lille tre-effekt i de tre store effekt, blandt hvilke de små tre-effekter integrerer tre funktioner OBD, DC\DC og PDCU.Blandt dem er motoren oliekølet, og kølevandskredsløbet afkøles af varmeveksleren fra pladeveksleren, der følger med motoren.Delene af den forreste kabine tilhører seriestrukturen, og delene af den bagerste kabine tilhører seriestrukturen.Det hele kan udformes parallelt, og trevejsventilen 1 Den kan betragtes som en termostatanordning.Når motoren og andre komponenter er ved lav temperatur, kan kredsløbet 1 betragtes som et lille kredsløb uden at passere gennem radiatorindretningen.Når temperaturen på komponenterne stiger, åbnes trevejsventilen, og kredsløbet 2 passerer gennem lavtemperaturradiatoren.Det kan ses som et medium kredsløb.

Sløjfe 2 er sløjfen til afkøling og opvarmning af batteripakken [3].Batteripakken har en indbygget vandpumpe, som udveksler varme og kulde gennem pladeveksleren 1, varmluftsløjfen 3 og kondensationskredsløbet 4 på klimaanlægget.Når den omgivende temperatur er for lav, tændes varmluftskredsløbet 3, og batteripakken opvarmes gennem pladeveksleren 1. Når omgivelsestemperaturen er for høj, åbnes kondensationskredsløbet 4, og batteripakken afkøles gennem pladeveksleren 1, således at batteripakken altid er i konstant temperaturtilstand, funktionelt når det er bedst.Derudover er kredsløb 1 og kredsløb 2 forbundet gennem en firevejsventil.Når firevejsventilen ikke er aktiveret, er de to kredsløb 1 og 2 uafhængige af hinanden.I cirkulerende tilstand kan vandvejen 1 opvarme vandvejen 2.

Både sløjfe 3 og sløjfe 4 hører til klimaanlægget, hvoraf sløjfe 3 er varmesystemet, fordi det elektriske køretøj ikke har motorens varmekilde, det skal have den eksterne varmekilde, og sløjfen 3 udveksler den høje temperatur og det høje tryk, der genereres af klimaanlægskompressoren i kredsløbet 4 gennem varmeveksleren 2. Temperaturen, der genereres af gassen, og der er enPTC kølevæskevarmer/PTC luftvarmeri kredsløb 3. Når temperaturen er for lav, kan den opvarmes med el for at opvarme vandet i klima- og varmevandsrøret.Kredsløbet 3 går ind i klima- og varmesystemet, og blæseren giver varme.Når ventil 2 ikke er aktiveret, kan den danne et lille kredsløb af sig selv.Ved strømforsyning opvarmer kreds 3 kreds 1 gennem varmeveksler 1.

Kreds 4 er klimaanlæggets kølerørledning.Ud over varmeveksling med kreds 3, er dette kredsløb forbundet til det forreste klimaanlæg, det bagerste klimaanlæg og varmeveksleren 2 i kredsløb 2 gennem drosselventilen.Det kan forstås som 3 små kredsløb, drosling De tre kredse, der er tilsluttet ventilerne, har elektroniske styreafspærringsventiler, som elektronisk styrer, om kredsene er tilsluttet.

Gennem et sådant sæt køle- og opvarmningscyklussystem kan batteripakken oplades og aflades normalt uden at påvirke batteripakkens levetid, og en række systemer som motoren og de tre små elektriske komponenter kan opnå en god køleeffekt.

PTC luftvarmer07
PTC kølevæskevarmer

Indlægstid: 23-03-2023